Dury is lovend: “Onbegrijpelijk dat die jongen het niet maakte bij Anderlecht”

Dury is lovend: “Onbegrijpelijk dat die jongen het niet maakte bij Anderlecht”

12-09-2020 15:45
7

Zulte Waregem neemt het zondag op tegen leider Sporting Charleroi. Coach Francky Dury blikt vooruit op de wedstrijd tegen de Carolo’s tegenover Het Laatste Nieuws.

Zulte speelde al in de voorbereiding tegen Charleroi. “Van die wedstrijd heb ik zeker dingen opgestoken en onthouden. Ik ging de Zebra’s ook live scouten tegen Antwerp. Tja, ik trap een open deur in als ik zeg dat het gevaar bij hen van alle aanvallers komt. En dat zijn er vier, hé. Rezaei en Nicholson zijn dodelijk efficiënt, maar net zo goed scoren ook Gholizadeh en uiteraard Morioka.”

Morioka slaagde niet bij Anderlecht en dat vindt Dury opmerkelijk. “Dat die jongen het niet maakte bij Anderlecht, kan ik niet begrijpen. Charleroi verdedigt met elf en valt aan met elf, en de man die de meer defensief ingestelde gasten en die vier speerpunten als een harmonica ineen laat vloeien is de beresterke Ilaimaharitra.”

Met Guillaume Gillet heeft Charleroi ook een pak ervaring in huis gehaald. “Zeker nu daar ook nog eens Gillet naast staat, groeit die in zijn rol van aanjager. Charleroi heeft nog maar één goal geïncasseerd en er zelf zeven gemaakt, dat zegt genoeg. Ze zijn meesters in de omschakeling, voetballen met veel vrijheid en met goeie looplijnen”, aldus Dury.