Kersverse aanwinst haalt Standard-selectie nog niet: We mogen niks overhaasten

Kersverse aanwinst haalt Standard-selectie nog niet: "We mogen niks overhaasten"

11-09-2020 19:05
1

Standard Luik zou met de komst van Jackson Muleka wel eens een slag geslagen kunnen hebben. De Congolese aanvaller wordt aangekondigd als een topper in wording. De verplaatsing naar Oud-Heverlee Leuven komt wel nog wat te vroeg.

Nochtans raakte eerder deze week bekend dat het papierwerk van Muleka wel degelijk in orde is gebracht. In principe mag de twintigjarige aanvaller dus meevoetballen aan Den Dreef, maar trainer Philippe Montanier heeft hem uit de selectie gehouden. Volgens rechterhand Mickaël Debève is de aanwinst nog niet helemaal wedstrijdklaar.

"Jackson Muleka heeft een fysieke achterstand, komt aan in een nieuwe club, een nieuw land met nieuwe ploegmaats", schetst Debève op de gebruikelijke persbabbel de situatie waarin de Congolees zich momenteel bevindt. "Ik denk dus dat we hem de tijd moeten geven en niks mogen overhaasten. We moeten proberen vermijden om onnodige risico's te nemen."

Met onder meer Felipe Avenatti en Obbi Oulare heeft Standard wel al wat potentieel rondlopen in de spits. Toch wordt veel verwacht van de nieuwkomer, die bij TP Mazembe goed was voor 57 treffers in 85 wedstrijden."Muleka heeft een volledig ander profiel", vergelijkt de T2 met het reeds aanwezige spitsenmateriaal. "Hij komt een offensieve sector versterken die al liet zien dat ze efficiënt kunnen zijn. Dat zal de coach nog extra opties geven."