Weg bij de Rode Duivels: 'Maar Courtois traint gewoon bij Real Madrid'

Weg bij de Rode Duivels: 'Maar Courtois traint gewoon bij Real Madrid'

05-09-2020 15:15 Laatste update: 15:19
3

Het is misschien wel het vreemdste verhaal rond de Rode Duivels deze week: het welles-nietes-spelletje over de COVID-testen van Thibaut Courtois. Uiteindelijk kwam vrijdag het nieuws naar buiten dat de doelman terug naar Madrid vertrok, maar werd er niet meer gerept over een coronabesmetting. Een dag later staat hij gewoon op het trainingsveld bij Real Madrid.

Begin deze week meldden verschillende nationale media dat Courtois een positieve coronatest had afgelegd. Dat werd vanuit de voetbalbond ontkend en de doelman stond dezelfde dag gewoon weer op het trainingsveld in Tubeke. Tot de KBVB vrijdag plots naar buiten kwam met een tweet waarin het verklaarde dat Courtois de groep verliet en terugkeerde naar Madrid.

De coronageruchten staken toen – niet onlogisch - opnieuw de kop op. Volgens Le Soir wilden de Belgische bond en Real Madrid de positieve test van de doelman zelfs onder de mat vegen.

Was het een storm in een glas water of niet? We zullen het wellicht nooit te weten komen, maar daags nadat Courtois op het vliegtuig naar Madrid stapte, staat hij ook alweer te keepen. "Odriozola, Mariano en Courtois trainden afzonderlijk, terwijl Asensio binnen werkte", meldt Real op zijn website.