Maakt Denemarken geen kans? Geen enkele Deen zou in ons elftal staan

Maakt Denemarken geen kans? "Geen enkele Deen zou in ons elftal staan"

05-09-2020 14:00
14

Vanavond spelen de Rode Duivels hun Nations League wedstrijd in Denemarken. Volgens analist Gert Verheyen heeft ons nationale elftal veel meer kwaliteit, dat zei hij in Het Nieuwsblad.

Verheyen weet dat Denemarken kan voetballen, maar meer kwaliteit dan de Rode Duivels hebben ze niet. “Geen enkele Deen zou bij de Rode Duivels in de basis staan. Zelfs Chris­tian Eriksen niet. Intrinsiek een goeie voetballer, maar hij wekt me al jaren de indruk dat hij sjot omdat hij moet sjotten”, zei Verheyen in het dagblad.

Over Eriksen is Verheyen duidelijk: “ja. Een goeie passeur, dat wel. Met zijn doorsteekpasses ook heel belangrijk voor die ploeg. Maar zoals het internationale voetbal evolueert naar steeds meer atleten: dat is niets voor hem.” De analist weet dat het elftal van de Rode Duivels sterk staat, maar dat onderschatten gevaarlijk is.

Onderschatting wordt dus de gevaarlijkste factor vandaag, ook denkt Verheyen dat de Nations League de Rode Duivels niet genoeg aanspreekt. “Als je speelt met het gedacht het is maar Nations League, dan kan je verliezen. Maar een goed België wordt daardoor niet meer verslagen”, aldus Verheyen.