Chiellini op Italië-bank door opvallende fout Mancini: 'Ik had mijn bril niet op'

Chiellini op Italië-bank door opvallende fout Mancini: 'Ik had mijn bril niet op'

Gepubliceerd: zaterdag 5 september 2020 om 11:11za 05-09-2020 om 11:11

Roberto Mancini, de bondscoach van Italië, gaat door het stof na de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina. De trainer geeft toe dat door een fout niet Georgio Chiellini in de basis startte, maar Francesco Acerbi.

"Het was mijn fout", geeft Mancini eerlijk toe op de persconferentie na de wedstrijd. Italië kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Acerbi speelde in de basis, terwijl Mancini eigenlijk Chiellini op wilde stellen. "Ze lieten mij voor de wedstrijd de opstelling zien. Ik had mijn bril niet op en zei dat het prima was", aldus de schuldbewuste Italië-coach, die over het hoofd zag dat Chiellini niet in de basis stond.

Mancini geeft aan dat de fout uiteindelijk niet heel veel uit zal maken. "We hadden al afgesproken dat Acerbi de ene wedstrijd zou spelen, Chiellini de andere. Georgio wilde liever tegen Bosnië en Herzegovina spelen, maar nu moeten we ruilen. Het was niet zo dat we een doelman hadden gekozen in plaats van een verdediger. Het was geen enorm verschil, maar ja, het was wel een fout", sluit Mancini af.

Chiellini speelt aanstaande maandag dus mee bij Italië tijdens de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws