De kogel is door de kerk: Messi vertrekt niet, maar blijft bij FC Barcelona

De kogel is door de kerk: Messi vertrekt niet, maar blijft bij FC Barcelona

04-09-2020 18:00 Laatste update: 18:13
19

De kogel is door de kerk: Lionel Messi vertrekt niet, maar blijft bij FC Barcelona. Dat meldt de superster via Argentijnse media.

De soap rond Messi houdt de club en de achterban al weken bezig. Na de 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League besloot hij om een vertrekwens in te dienen. Dat bleek zo makkelijk nog niet, waardoor zelfs vader Jorge van stal werd gehaald om een vertrek in goede banen te leiden.

Messi heeft uiteindelijk alsnog besloten om te blijven, vermoedelijk omdat hij doorkreeg dat een transfervrij vertrek er niet in zat. Barcelona was niet bereid om mee te werken. Messi claimde dat zijn verbintenis op ieder moment ontbonden kon worden, maar Barcelona stelde juist dat die clausule op 10 juni verlopen is. Messi vond dat hij recht had op een transfervrij vertrek omdat de competitie door de coronacrisis werd uitgesteld en de clausule dus nog wel degelijk geldig was. Competitieorgaan LaLiga mengde zich in de strijd en steunde Barcelona.

Geen juridisch gevecht
Messi bevestigt tegenover TyC Sports dat hij niet gelukkig was in Camp Nou en dat hij wilde vertrekken: met name de aanwezigheide van voorzitter Josep Maria Bartomeu is hem een doorn in het oog. Hij zag het alleen niet zitten om een juridische strijd uit te vechten met de club waar hij al bijna twintig jaar speelt.

De kans is wel aanwezig dat het einde van het Messi-tijdperk zich in 2021 alsnog aandient: het contract van de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar loopt vlak na zijn 34ste verjaardag af. Het Manchester City van oude bekende Pep Guardiola ligt al langere tijd op de loer.