Maehle (Genk) voor het eerst in Deense selectie: Dat speelt in mijn kaart

Maehle (Genk) voor het eerst in Deense selectie: "Dat speelt in mijn kaart"

04-09-2020 11:00 Laatste update: 11:16

Joakim Maehle kan zaterdag zijn debuut maken voor de Deense nationale ploeg tegen, jawel, België. De vleugelverdediger van KRC Genk laat zich in gesprek met Het Belang van Limburg uit over zijn eerste selectie en zijn weerzien met Leandro Trossard.

"Ik wist dat ik gescout werd", begint Maehle, die eerder al uitkwam voor de Deense beloften op het EK U21. "De assistent van bondscoach (Kasper, nvdr.) Hjulmand is Morten Wieghorst, mijn voormalige coach bij Aalborg. Hjulmand houdt ook van offensief voetbal, dat speelt in mijn kaart. Anderzijds beschikt Denemarken over een heel stevige en hechte kern, met veel ervaren spelers die allemaal op de top van hun kunnen zijn. Ze verloren geen enkele wedstrijd tijdens de EK-kwalificaties, er dringt zich ook niet meteen een verjonging op."

Toch vond Maehle zijn weg naar de selectie, waarin er een pak grote namen rondlopen. Denk maar aan Christian Eriksen, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter, en Martin Braithwaite van Barcelona. "Ik heb bewondering voor hen", aldus Maehle.  "Maar het zijn ook maat mensen en voetballers. Ik wil me manifesteren. Tegelijkertijd nederig, maar ook leergierig zijn en klaar staan om een eventuele kans te grijpen."

Dat zijn debuut uitgerekend tegen België, het land waar hij sinds 2017 voetbalt, kan plaatsvinden, is extra speciaal. "De Rode Duivels zijn ook nog eens nummer één op de FIFA-wereldranglijst", vult Meahle aan. "Ik kijk ook uit naar het weerzien met Trossard. Het zou pas uniek kunnen zijn mochten we mekaar op het veld kunnen tegenkomen."