Bölöni bracht met Standard het beste voetbal van de laatste 10 jaar in België

"Bölöni bracht met Standard het beste voetbal van de laatste 10 jaar in België"

03-09-2020 15:15
10

De vroege trainerswissel bij KAA Gent is misschien wel een van de meeste besproken zaken in het Belgisch voetbal de laatste weken. Niet alleen het ontslag van Jess Thorup, maar ook de aanstelling van Laszlo Bölöni riep vragen op. Gent-voorzitter Ivan De Witte verdedigt de keuze voor de Roemeense oefenmeester.

De Buffalo's speelden onder Thorup vaak attractief, aanvallend voetbal. Dat leek dan ook de zogenaamde filosofie te zijn in de Ghelamco Arena. Met de komst van Bölöni, die eerder gekend staat voor een goed georganiseerd blok, gaat men precies lijnrecht in tegen het Gentse gedachtegoed.

De Witte verzet zich tegen die stelling. "Met alle respect, maar de geschiedenis heeft getoond dat dit niet juist is", legt hij uit bij Het Laatste Nieuws. "Bölöni heeft met Standard van het beste voetbal gebracht dat de laatste tien jaar is gezien in België."

Bölöni had tussen 2008 en 2010 dan wel de beschikking over onder meer Axel Witsel, Steven Defour, Dieumerci Mbokani, Marouane Fellaini en Milan Jovanovic. Niet de minsten. "Dat is zo, maar het betekent wél dat hij niet afgeschilderd mag worden als louter een defensieve trainer", klinkt het bij De Witte.