'Club Brugge wil miljoenentransfer van KAA Gent kapen en denkt aan Maina'

'Club Brugge wil miljoenentransfer van KAA Gent kapen en denkt aan Maina'

02-09-2020 22:23 Laatste update: 22:36
26

Club Brugge heeft voorlopig nog steeds geen nieuwkomers in huis gehaald. In de laatste maand van de transferperiode moet het dus in actie schieten. Mogelijk gaat het ook nog de strijd aan met KAA Gent.

Eerder raakte al bekend dat KAA Gent het vizier heeft gericht op Linton Maina, die momenteel uitkomt voor Hannover 96. De Duitse club heeft ook al een bod van zes miljoen euro geweigerd van Gent. Mogelijk kan Club Brugge daarvan profiteren.

Zo meldt het Duitse BILD dat ook Club Brugge denkt aan de flankaanvaller, die een marktwaarde heeft van negen miljoen euro. Blauw-Zwart zag afgelopen zomer Percy Tau en Thibault Vlietinck vertrekken en lijkt ook afscheid te gaan nemen van Emmanuel Dennis. Het kan dus een flankaanvaller gebruiken. Dat moet Maina worden.

Maina was het afgelopen seizoen goed voor twee doelpunten en zeven assists in 25 partijen voor de Duitse tweedeklasser. Bij Hannover 96 heeft de 21-jarige Duitser nog een contract tot medio 2022.

Ook Junior Edmilson werd gelinkt aan de Bruggelingen, maar zijn komst wordt bijzonder moeilijk. Zo is Al Duhail niet langer van plan om Edmilson naar Club Brugge te laten verhuizen nadat uitlekte dat Blauw-Zwart zonder medeweten van Al Duhail Edmilson al medische testen liet ondergaan.