'RSC Anderlecht greep naast miljoenen na beslissingen van Weiler en Ferrera'

'RSC Anderlecht greep naast miljoenen na beslissingen van Weiler en Ferrera'

02-09-2020 22:45
8

RSC Anderlecht heeft het de laatste jaren op transfervlak niet al te makkelijk gehad. Heel wat nieuwelingen konden nooit overtuigen bij paars-wit. Op de koop toe greep Anderlecht ook naast enkele jongens die elders wél wisten door te breken.

Daar had René Weiler onder meer iets mee te maken. Zo weet Sport/Voetbalmagazine dat in 2017 Anderlecht Christian Luyindama, Merveille Bokadi, Jonathan Bolingi en de Ivoriaan Roger Assalé aangeboden kreeg. Anderlecht haalde ze echter niet na advies van toenmalig trainer Weiler, die niet overtuigd was van de spelers. Assalé trok uiteindelijk naar Young Boys Bern en heeft er een marktwaarde van zes miljoen euro. Christian Luyindama werd dan weer een sterkhouder bij Standard en komt momenteel uit voor Galatasaray.

Ook Emilio Ferrera heeft Anderlecht in het verleden nog minder advies gegeven. Zo liep Silas Wamangituka een testperiode bij RSC Anderlecht, maar werd hij na drie maanden door toenmalig beloftentrainer Ferrera doorgestuurd. Wamangituka trok naar Paris FC, waar hij helemaal doorbrak. De twintigjarige spits speelde zich in de kijker van VfB Stuttgart, dat hem uiteindelijk voor acht miljoen euro naar Duitsland haalde. Volgend seizoen kan hij ook debuteren in de Bundesliga.