Kan Charleroi dit seizoen voor een stunt zorgen à la Leicester City?

Kan Charleroi dit seizoen voor een stunt zorgen à la Leicester City?

30-08-2020 20:25 Laatste update: 20:30
16

Charleroi klopte Antwerp met 2-0, het neemt zo alleen de leiding met 12 op 12. Op vier wedstrijden slikte Charleroi amper één tegendoelpunt en scoorde 7 keer, dat zorgt voor een mooie balans. VoetbalPrimeur.be trekt voor u enkele conclusies na Charleroi - Antwerp.

Charleroi staat defensief als een huis
Met één doelpunt tegen in de eerste vier wedstrijden kunnen we toch concluderen dat Karim Belhocine een stevige organisatie heeft neergezet bij zijn ploeg. Het geeft zelden iets weg en in een omschakelingsmoment blijven de Zebra’s met genoeg mensen achter de bal om er zeker van te zijn dat de organisatie steeds aanwezig blijft. Nicolas Penneteau is een betrouwbaar sluitstuk en heeft met Dorian Dessoleil en Guillaume Gillet enkele ervaren spelers voor zich die de klappen van de zweep kennen.

Aanvallende weelde bij Charleroi
Met Shamar Nicholson die tegen Antwerp goed was voor twee doelpunten hebben ze nog een extra wapen in hun selectie Charleroi. Want met Ali Gholizadeh, Kaveh Rezai, Ryota Morioka en Mamadou Fall beschikt Karim Belhocine over voldoende aanvallend geweld om hun tegenstanders het leven zuur te maken. Neem daar nog eens hun offensieve vleugelbacks bij dan heeft Charleroi toch enkele mogelijkheden om een wedstrijd open te breken of te beslissen.

Verdienstelijk Antwerp
De troepen van Ivan Leko hadden zich hun start waarschijnlijk wel anders voorgesteld want met een 4 op 12 kan Antwerp niet tevreden zijn. Vandaag werden ze al vroeg onthoofd door de rode kaart van Birger Verstraete, maar desondanks lieten ze het hoofd niet hangen en probeerden ze op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Het voetbalde enkele goede combinaties bij elkaar maar ze kwamen net te kort in de zone van de waarheid. Ivan Leko gaf deze week al aan dat hij nog versterking verwacht en hoopt en om mee te dingen voor de titel zal hij misschien geen ongelijk hebben.