Sobol weet wat Club Brugge te doen staat: “Competitiestart goedmaken op Genk”

Sobol weet wat Club Brugge te doen staat: “Competitiestart goedmaken op Genk”

30-08-2020 10:00
18

Eduard Sobol had vorig jaar een aanzienlijk aandeel in de titel. Dit jaar deelt hij in de malaise bij Club Brugge. In De Zondag deed hij zijn eerste echte interview in België.

Sobol hielp Club Brugge als huurling van Shakhtar Donetsk de titel te bemachtigen. Ook dit jaar blijft de Oekraïner in België, en dat stelt de Club Brugge fans tevreden. Sobol ligt erg goed in de ploeg en bij de fans van Club Brugge. Dit jaar draait het wat minder maar Sobol weet dat er zondag kansen liggen om dit om te keren: “Iedereen beseft dat we op Genk wat goed te maken hebben.”

De flankverdediger uit Oekraïne is zeer tevreden over zijn eerste jaar bij Club Brugge. “Toen ik hier arriveerde zag ik Club Brugge als een grote uitdaging. Het Niveau ligt hier een stuk hoger dan in Tsjechië”, zegt Sobol. Met zijn aanvallende impulsen zorgde Sobol voor een draaiend Club Brugge. Hij speelde 37 wedstrijden in zijn eerste seizoen voor blauw-zwart.

Sobol laat weten dat hij heel gelukkig is in België: "Ik voel mij hier heel gelukkig. Ik heb in volle lockdown moeten onderhandelen met de club, maar was opzettend opgelucht toen mijn huurcontract verlengd werd."