Martinez legt uit waarom Verschaeren Duivel blijft: Geen rekening met prestaties

Martinez legt uit waarom Verschaeren Duivel blijft: "Geen rekening met prestaties"

27-08-2020 16:36 Laatste update: 16:43
15

Roberto Martinez maakte dinsdag zijn selectie bekend voor de komende duels in de Nations League, tegen Denemarken en IJsland. Ook Yari Verschaeren kreeg een stek. Nochtans speelt de spelmaker voorlopig slechts tweede viool bij RSC Anderlecht. Martinez verklaart zijn keuze.

Verschaeren verzamelde in drie speeldagen tijd welgeteld tien speelminuten. "De reden waarom ik hem oproep voor de nationale ploeg, is dat hij indruk gemaakt heeft tijdens de vorige ontmoetingen", verdedigt Martinez de oproepingsbrief voor de youngster bij Sport/Voetbalmagazine. "In september hou ik geen rekening met het prestatieniveau bij de clubs, want veel spelers zijn nog in volle voorbereiding en hebben nog maar weinig gespeeld."

Bij de volgende interlandbreak, in oktober, zal er wel wat moeten veranderen. "Als hij dan nog altijd niet speelt, is er inderdaad een probleem", beaamt de bondscoach. "Ik kan geen speler selecteren die niet speelt in de plaats van iemand die het goed doet bij zijn club. Bovendien speelt hij op een lastige positie, want zowel op links als op rechts zijn bijna al onze spelers onbetwiste titularissen bij hun club. We moeten loyaal zijn tegenover Yari, want hij verdient dat, maar ik moet ook eerlijk zijn tegenover alle spelers."

Martinez blijft wel rotsvast geloven in de kwaliteiten van Verschaeren. "Hij heeft de kwaliteit om op te duiken tussen de linies, met een heel korte balcontrole. Hij benut de kleine ruimtes goed wanneer die er een zeldzame keer zijn", somt hij op. "Dat is iets waar heel moeilijk op te trainen valt, dat is een gave, en Yari heeft die. En daarom wil ik hem er zo vaak mogelijk bij hebben wanneer we verzamelen blazen met de Rode Duivels, samen met Eden en Dries, want dat zullen zijn beste leermeesters zijn."