Makelaars roepen Pro League op het matje: Geen nationale transfers na augustus

Makelaars roepen Pro League op het matje: "Geen nationale transfers na augustus"

26-08-2020 07:00
19

Het eerste deel van de zomermercato stopt na 31 augustus, terwijl deel twee loopt van 8 september tot 5 oktober. De Pro League moet het bondsreglement samen met de KBVB echter dringend aanpassen, zo meldt de BFFA, de Belgische Federatie van Voetbalmakelaars in Het Laatste Nieuws.

Zij merkten op dat er volgens het bondsreglement tijdens die tweede transferperiode dan géén nationale transfers mogen plaatsvinden, maar enkel internationale. "Stel u voor dat we dit niet zien? Dan volgt misschien weer het ene proces na het andere. Sinds begin juli communiceert de Pro League dat de zomertransferperiode verlengd wordt met een bijkomende periode van 8 september tot 5 oktober. Dat wordt ook bevestigd in het bondsreglement, artikel B4.66. Daarbij gaat het echter enkel om internationale en niét om nationale transfers", aldus de BFFA.

"Dit leidt momenteel tot heel wat verwarring, want spelers en clubs gingen ervan uit dat ook transfers tussen Belgische clubs nog mogelijk waren tussen 8 september en 5 oktober. Normaal moet er over een reglementswijziging gestemd worden, moet dit geagendeerd worden op de Hoge Raad en gepubliceerd worden in Sportleven, maar allicht wordt dit er snel doorgeduwd. Want iedereen heeft hier baat bij", klinkt het.

De Pro League nam akte van deze melding en zal eerstdaags alles in orde brengen, zo liet CEO Pierre François weten. De procedure om alles te regulariseren werd al opgestart op de vorige Raad van Bestuur (van 17 augustus). Enkel het reglement dient nog te worden aangepast. Naar verluidt gaat het om een formaliteit.