Oyen imponeert weer voor Genk: 'Dat toont grote klasse'

Oyen imponeert weer voor Genk: 'Dat toont grote klasse'

25-08-2020 07:30
9

KRC Genk heeft met Luca Oyen een nieuw toptalent in de rangen. De amper zeventienjarige middenvelder geniet heel wat vertrouwen van coach Hannes Wolf. De middenvelder blijft ook indruk maken.

Oyen mocht al enkele keren invallen bij Genk en stelde nooit teleur voor de Limburgers. Ook maandag niet, toen KRC Genk een oefenpartij speelde tegen KVC Westerlo B. Het resultaat was dan wel teleurstellend voor Genk (een 2-2 gelijkspel), maar Oyen was wél één van de uitblinkers bij Genk. 'Hij stak zijn neus opnieuw aan het venster', schrijft Het Belang van Limburg.

Het dagblad was bijzonder lovend voor de middenvelder, die goed was voor de 1-1 na 21 minuten voetballen. 'Hij laat geen enkele mogelijkheid voorbijgaan om zich te manifesteren. De manier waarop hij maandag de bal centraal tussen enkele verdedigers onder druk meenam en na één geslaagde baltoets met buitenkant rechts naast de paal binnen legde, getuigde van grote klasse', klinkt het.

Oyen lijkt dan ook helemaal klaar om door te breken bij Genk dit seizoen. 'Geen wonder dat hij op zijn zeventiende al twee invalbeurten versierde in het A-team en enkele gevestigde waarden voorbij stak', schrijft het dagblad nog.