UPDATE: ‘KRC Genk is aan het onderhandelen over twee huurdeals’

UPDATE: ‘KRC Genk is aan het onderhandelen over twee huurdeals’

24-08-2020 10:29 Laatste update: 07-09-2020 17:45
9

Bij KRC Genk is de seizoensstart behoorlijk verlopen. Hannes Wolf teert nu al een drietal weken op dezelfde jongens, waardoor anderen uit de boot zijn gevallen. Vooral Patrik Hrosovsky en Joseph Paintsil behoren niet meer tot de plannen van de trainer.

In het geval van Hrosovsky is dat misschien wel de pijnlijkste zaak. Genk legde vorige zomer nog vijf miljoen euro neer voor hem bij Viktoria Plzen, maar de Slovaak toonde zich nooit de spelmaker die de club zocht. Daardoor mag hij nu alweer verkassen. Een verhuurbeurt is echter geen optie, meent Het Laatste Nieuws. Ofwel neemt een andere club Hrosovsky definitief over, ofwel blijft hij gewoon bij Genk.

Voor Paintsil liggen de kaarten anders. De Ghanese winger mag eventueel wél op huurbasis vertrekken. De bestemming zou wel eens Turkije kunnen zijn. Vanuit dat land tonen verschillende clubs interesse, al kan HLN geen concrete namen noemen. De 22-jarige Paintsil is momenteel aan zijn derde seizoen in de Luminus Arena bezig. Na een veelbelovende start deem;sterde de aanvaller steeds verder weg.

Update: Volgens Het Belang van Limburg is KRC Genk aan het onderhandelen met het Turkse Ankaragücü over een verhuur van Joseph Paintsil. Ook over Stephen Odey wordt gepraat. Het Franse Amiens SC lijkt de beste papieren te hebben.