Club Brugge heeft een goudklomp in handen: Mentaliteit voor de top

Club Brugge heeft een goudklomp in handen: "Mentaliteit voor de top"

22-08-2020 08:00
6

Club Brugge won afgelopen week met 0-4 van Eupen. Youssouph Badji nam één van de goals voor zijn rekening. Youssouf Dabo, de coach van de Senegalese U20, is absoluut niet verrast over die snelle ontwikkeling. 

"Omdat het een jongen is met het aanpassingsvermogen om eender waar te spelen", geeft Dabo aan bij Brugsch Handelsblad. "Er zijn misschien spelers met meer technische kwaliteiten, maar hij bezit de mentaliteit voor de top. Hij wil absoluut slagen in dit milieu, is zich bewust van wat hij kan en wat hij niet kan en weet hoe hij zijn limieten moet compenseren."

Badji is duidelijk een spits voor het moderne voetbal. "Mentaal is hij sterk en fysiek is hij in staat om langdurig veel inspanningen te blijven leveren. Hij is groot én snel, springt hoog, is aanwezig in de duels én is sterk met het hoofd. Dat is veel voor zo’n jonge speler. Maar er zijn in zijn spel ook nog veel dingen te verbeteren. Soms doet hij onnodige inspanningen en is hij daardoor niet scherp genoeg voor doel."

Club Brugge gaat hoe dan ook plezier aan hem beleven. "Youssouph is een speciaal profiel, iemand die verschillende profielen in zich verenigt. Als hij blijft werken zoals hij bezig is en gespaard blijft van blessures, wordt hij een grote van het Senegalese én mondiale voetbal. Bij de U20 leerde ik hem kennen als iemand die de groepsregels respecteert. Hij kent zijn plaats, maar is allesbehalve timide: hij communiceert makkelijk met de mensen rond zich en plaagt graag zijn ploegmaats."