Buitenlandse media over dramafinale Lukaku: ‘Hij geeft én neemt voor Inter’

Buitenlandse media over dramafinale Lukaku: ‘Hij geeft én neemt voor Inter’

21-08-2020 23:50 Laatste update: 22-08-2020 19:51
22

Romelu Lukaku nam het met Internazionale op tegen Sevilla in de Europa League-finale. Na een spektakelwedstrijd trok Sevilla echter aan het langste eind. De Rode Duivel was trefzeker en kwam zo naast Ronaldo Luis Nazario de Lima terecht, maar maakte ook een onfortuinlijke own-goal.

Gazzetta dello Sport kopt: ‘Lukaku geeft én neemt voor Inter’. De roze sportkrant zag Lukaku voor de 1-0 zorgen na een zelf uitgelokte strafschop binnen te pegelen. Het record van Ronaldo wordt zo geëvenaard. Maar dan komt de keerzijde van de medaille. ‘Lukaku heeft een grote kans op glorie, maar de doelman van Sevilla wint het. Een slecht signaal.’

En het wordt nog erger voor de Rode Duivel. ‘Diego Carlos improviseert een omhaal en via een ongemakkelijke aanraking van Lukaku scoort de Belg een eigen doelpunt: een pijnlijke 3-2’, klink het. Inter kon het tij niet keren en zo bleef Lukaku uiteindelijk de anti-held van de avond.

Ook Corriere dello Sport zag dat Lukaku van held naar anti-held werd gedegradeerd. De Italiaanse krant spreekt van een ‘herstel van Sevilla’ en ‘verraad van Lukaku’. Eerst laat de bonkige aanvaller een grote kans liggen en vervolgens zorgt hij ‘door een ongelukkige omweg’ voor de winst van Sevilla.

De BBC lichtte ook nog eens uit dat het al de elfde Europa League-wedstrijd op rij was dat Lukaku wist te scoren. De Rode Duivel zette Inter met zijn strafschop op weg naar een eerste trofee in 10 jaar. Het Engelse medium zegt dat Lukaku zo ongewild voor een ontslag kan zorgen van Antonio Conte. De oefenmeester ligt niet op één lijn met het bestuur en een trofee had geholpen om die relatie te verbeteren.