OFFICIEEL: Gent neemt afscheid van Thorup na onthutsende start

OFFICIEEL: Gent neemt afscheid van Thorup na onthutsende start

20-08-2020 10:45 Laatste update: 10:52
60

De wegen van KAA Gent en Jess Thorup zijn gescheiden. Via de officiële kanalen laten de ambitieuze Buffalo's weten dat de onderlinge samenwerking is stopgezet. Thorup betaalt het gelag voor een zwakke nul op zes op de openingsspeeldagen.

Op de eigen website gaat de club niet al te diep in op het ontslag van haar trainer. 'KAA Gent heeft vandaag de samenwerking met trainer Jess Thorup beëindigd. De Deense coach was actief bij de club sinds oktober 2018 . De club wenst Jess Thorup van harte te bedanken voor zijn inzet en het geleverde werk', staat er te lezen.

Thorup heeft het dus nog geen twee jaar uitgezongen in de Ghelamco Arena. Na zijn eerste seizoen heerste er al veel onzekerheid in de bestuurskamers, maar Ivan De Witte en Michel Louwagie gaven hem het voordeel van de twijfel. Dat loonde ook. Tijdens de afgelopen jaargang pakte Gent uit met aantrekkelijk én efficiënt voetbal, wat uiteindelijk resulteerde in een tweede stek in de Jupiler Pro League en een knap Europees parcours.

Dit seizoen waren de verwachtingen torenhoog. De Witte en co spraken openlijk hun titelambities uit en zetten die kracht bij met enkele stevige transfers. Tijdens de eerste twee speeldagen viel Gent echter door de mand. Het verloor zowel bij Sint-Truiden (2-1) als thuis van KV Kortrijk (1-2). Die slechte resultaten heeft Thorup de kop gekost.

Wie de opvolger moet worden, is koffiedik kijken. Hier en daar viel de naam van Frank Vercauteren al. Die is clubloos sinds Vincent Kompany besloot om voltijds trainer te worden bij RSC Anderlecht.