Bayern maakt komaf met Lyon en bereikt finale Champions League

Bayern maakt komaf met Lyon en bereikt finale Champions League

19-08-2020 22:53
5

Bayern München heeft ten koste van Olympique Lyon de finale van de Champions League bereikt. Twee treffers van Serge Gnabry en één van Robert Lewandowski waren voldoende om de Franse reuzendoder over de knie te leggen in Lissabon: 3-0.

Bayern gold na de historische 8-2 zege op FC Barcelona als de torenhoge favoriet. Daar had Lyon, dat eerder al Juventus en Manchester City uitschakelde - echter geen boodschap aan. De Fransen kozen brutaal de aanval. Memphis Depay kreeg al snel een enorme kans, maar schoot oog-in-oog met Manuel Neuer in het zijnet. Ook Karl Toko Ekambi was heel dicht bij de openingstreffer: hij raakte de paal.

Bayern kwam zodoende met de schrik vrij in de openingsfase en sloeg aan de andere kant genadeloos toe. Serge Gnabry dribbelde naar binnen en haalde schitterend uit: 1-0. Het was een streep door de rekening voor Lyon, dat tot dan toe de betere ploeg was. Na de treffer kantelde de wedstrijd. Gnabry schoot nog tegen Anthony Lopes aan, voordat hij weer toesloeg. Ivan Perisic gaf voor, waarna Robert Lewandowski niet wist binnen te tikken. De Duitse international wist er wél raad mee.

Lewandowski liet voor rust nog een grote kans onbenut, waardoor Lyon in de tweede helft nog een sprankje hoop mocht koesteren. Ekambi kreeg wederom een enorme kans. Houssem Aouar gaf de bal op een presenteerblaadje, maar weer kreeg de aanvaller de bal er niet in. Memphis Depay was toen al vervangen door Moussa Dembélé, die in de kwartfinale Manchester City de das om had gedaan met twee goals. Ook hij kon het verschil echter niet meer maken.

In de slotfase trof vervolgens Lewandowski alsnog doel, waarmee hij het duel in het slot gooide. Bayern neemt het daardoor zondag in de finale op tegen Paris Saint-Germain. Het is voor de Rekordmeister voor het eerst sinds 2013 dat het in de eindstrijd van het miljardenbal staat.