Doku (Anderlecht) over zijn flirt met Liverpool: Dat was echt gestoord

Doku (Anderlecht) over zijn flirt met Liverpool: "Dat was echt gestoord"

19-08-2020 20:15
24

Jérémy Doku moet dit seizoen voor goals en assists zorgen bij Anderlecht. Het had echter ook heel anders kunnen lopen voor hem: twee jaar geleden bezocht hij het oefencomplex van Liverpool om te praten over een transfer. 

"Dat was echt gestoord", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "Ik was amper vijftien jaar en ik werd samen met mijn ouders door Liverpool uitgenodigd om het stadion en het trainingscomplex te bezoeken. Mané is een praatje komen maken en Jürgen Klopp toonde ook interesse in mij", herinnert hij zich nog. 

Ondanks die goede zorgen bleef hij toch bij Anderlecht. "Misschien speelde ik nu in de Premier League. Of misschien net niet. Het enige wat ik weet, is dat ik bij Anderlecht wel speel. Mensen uit mijn wijk raadden mij aan om naar Liverpool te gaan – ik zou allicht nooit meer zo’n kans krijgen. Ik zag het anders: als Liverpool interesse toont op mijn vijftiende, dan zullen ze mij later wel komen halen nadat ik bevestigd heb op het hoogste niveau."

Doku was toen al bijzonder fel begeerd. "Ik stond ook in de belangstelling van Arsenal en Ajax en daar zijn we ook op bezoek geweest. Mijn ouders spoorden mij zelfs aan om te vertrekken, maar ik nam het besluit om bij Anderlecht te blijven. De stap naar het buitenland kwam te vroeg. Plezier maken en met mijn maten blijven voetballen stonden voorop."