De laatste maanden werd het meer en meer een schrikbewind van Dury

"De laatste maanden werd het meer en meer een schrikbewind van Dury"

19-08-2020 22:15
3

Francky Dury wordt dit seizoen bijgestaan door twee assistenten bij Zulte Waregem. Timmy Simons en Davy De fauw zijn allebei assistenten. Zijn ex-assistent Eddy Van Den Berge kreeg geen nieuw contract en is zeer ontgoocheld in Dury. 

"Vooral door de manier waarop", benadrukt Van Den Berge bij Sport/Voetbalmagazine. "En vanwege de rol van Francky Dury. Heel lang hebben we goed samengewerkt, maar sinds de laatste training voor de coronalockdown op 17 maart heb ik hem niet meer gehoord. Vele anderen van de club wel…"

Van Den Berge heeft een negatief beeld van de samenwerking met Dury. "De laatste maanden werd het meer en meer een schrikbewind. Ik kon amper nog iets goeds doen. Zoals na de theorie voor de bekermatch tegen STVV toen hij mij heeft uitgekafferd vanwege een kleine hapering in de power-pointpresentatie. Dat was er echt over."

Binnen de technische staf kwamen er zo heel veel spanningen. "Een iemand had immers een voetje voor bij Francky… En dat leidt tot spanningen, hé. Bij het ontbijt werd er tussen ons zessen bijvoorbeeld vaak amper een woord gewisseld – iedereen keek naar tv. Jammer dat het zo is geëindigd. Ook na veel mooie momenten."