Standard zet scheve situatie recht en komt naast Beerschot en Charleroi te staan

17-08-2020 20:50
11

Standard heeft nog geen punten gemorst na twee partijen in de JPL. Het leek even op weg naar verlies tegen Waasland-Beveren, maar wist de scheve situatie nog recht te zetten: 1-2.

Beide ploegen speelden om de leiding in de Jupiler Pro League en het was vooral Standard dat het meest op zoek ging naar dat doelpunt. In de eerste minuten van de wedstrijd controleerde het de partij, zonder ook echt tot grote kansen te komen. Bij Waasland-Beveren speculeerde men vooral op de counter en de snelle spitsen voorin.

De thuisploeg had het moeilijk tegen Standard en deed er alles aan om de bezoekers het voetballen te verhinderen, met stevig voetbal en veel gele kaarten voor Waasland-Beveren tot gevolg. Die aanpak kende ook succes. Standard kwam niet tot grote kansen en dus ook niet tot doelpunt. We kregen dan ook een logische 0-0 ruststand.

Standard kwam met dezelfde intentie uit de kleedkamers, maar had het moeilijk om tot bij doelman Lucas Pirard te komen. De slechte voorzetten hielpen daar ook niet bij tegen de drie torens achterin van Waasland-Beveren. De bezoekers werden uiteindelijk ook afgestraft en kreeg op het uur een doelpunt om de oren. Jur Schryvers kon Waasland-Beveren doen dromen van een nieuwe driepunter.

Het was een wake up-call voor Standard, dat plots met nog meer aanvalsdrang ging voetballen. Het kreeg uiteindelijk ook mogelijkheden om tot die gelijkmaker te komen. Die kwam er dan toch via Selim Amallah, die op fenomenale wijze toch dat doelpunt wist te scoren. Daar bleef het niet bij, want enkele minuten later kon Samuel Bastien de scheve situatie helemaal rechtzetten: 1-2.

Waasland-Beveren ging wel nog op zoek naar die verlossende gelijkmaker, maar slaagde er niet in om Arnaud Bodart nog te bereiken. Het bleef bij een 1-2 overwinning voor de Rouches.