Denayer en stuntploeg Lyon verslaan scorende De Bruyne en Man City

Denayer en stuntploeg Lyon verslaan scorende De Bruyne en Man City

15-08-2020 22:55 Laatste update: 23:09
61

Olympique Lyon en Jason Denayer hebben zaterdagavond op sensationele wijze het laatste ticket voor de halve finale van de Champions League gegrepen. Manchester City en een scorende Kevin De Bruyne werden in Lissabon met 3-1 verslagen. Lyon treft nu Bayern München.

Een dag na de ultieme vernedering van FC Barcelona door Bayern München werden de supporters thuis wéér getrakteerd op een krankzinnige Champions League-avond. Na 22 minuten opende Maxwel Cornet de score namens Lyon. De vleugelaanvaller schoot een rebound feilloos binnen en het arbitrale kwartet uit Nederland, onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie, vond het geen buitenspel.

City was zoekende en kwam in de eerste helft niet verder dan een kans voor Raheem Sterling, die een weergaloze pass van Kevin De Bruyne niet tot doelpunt wist te promoveren. Ruim twintig minuten voor tijd kwam de ploeg van Josep Guardiola toch uit het niets op gelijke hoogte. De Bruyne was het begin- en eindstation van een schitterende aanval: 1-1.

De onzichtbare Memphis Depay werd vervolgens gewisseld, terwijl Kenny Tete binnen de lijnen kwam. De Nederlandse rechtsback zag hoe zijn ploeggenoot Moussa Dembélé er na 79 minuten 2-1 van maakte. Karl Toko Ekambi leek hinderlijk buitenspel te staan, maar de VAR keurde de treffer goed. Ook maakte Dembélé geen overtreding.

Manchester City had vervolgens nog een kleine tien minuten om uitschakeling in de kwartfinale te voorkomen, maar slaagde daar niet in. Sterling hielp een niet te missen kans om zeep en enkele seconden later lag de bal er aan de andere kant in. Dembélé dompelde City in rouw met zijn tweede van de avond, na een gruwelijke blunder van Ederson.

Conclusie: de Champions League wordt dit seizoen gewonnen door een Franse of Duitse club. RB Leipzig, Bayern München en Paris Saint-Germain zijn de andere halvefinalisten. Lyon treft nu Bayern München, de andere halve finale gaat tussen RB Leipzig en PSG.