OFFICIEEL: Beerschot pakt uit met komst Japans international

OFFICIEEL: Beerschot pakt uit met komst Japans international

18-08-2020 12:45 Laatste update: 12:44
12

De ambities bij Beerschot liggen hoog, dat vertaald zich ook in de transferactiviteiten van de club. Zevenvoudig Japans international Musashi Suzuki komt de kern versterken.

Beerschot maakte de transfer zojuist officieel bekend op de eigen kanalen. Suzuki is een 26-jarige aanvaller die werd weggeplukt uit de Japanse hoogste voetbaldivisie, bij H.C. Sapporo. Suzuki was goed op dreef in Japan, voor de coronaonderbreking wist hij vier keer te scoren in evenveel wedstrijden. Het seizoen voordien maakte de aanvaller er dertien in 33 wedstrijden, Suzuki deelde ook vijf assists uit.

Beerschot wordt de eerste buitenlandse ervaring voor de Japanner, Suzuki speelde tot dusver enkel nog maar in eigen land. De aanvaller heeft echter wel internationale ervaring, zo speelde hij tot dusver zeven keer voor zijn land. Hij wist daarin ook één keer te scoren.

Het is al de tweede aanvallende speler in korte tijd die de overstap naar Beerschot maakt, eerder werd ook al Blessing Eleke binnengehaald. Beerschot lijkt dus koste wat kost een verlengd verblijf in 1A te willen veilig stellen.