UPDATE: drie duels afgelast vanwege actie Celtic-verdediger Bolingoli

UPDATE: drie duels afgelast vanwege actie Celtic-verdediger Bolingoli

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 10:44di 11-08-2020 om 10:44

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 15:27di 11-08-2020 om 15:27

Boli Bolingoli zou wel eens de woede van heel voetbalminnend Schotland over zich kunnen krijgen. Onze landgenoot bij Celtic FC heeft de coronaregels overtreden, waardoor de Schotse overheid nu dreigt om de Premiership niet verder te laten gaan.

Bolingoli reisde in aanloop naar het duel van zijn club met Kilmarnock FC eventjes naar Spanje, doet Sky Sports uit de doeken. Bij zijn terugkeer in Schotland ging hij echter niet in quarantaine. Celtic was daarvan niet op de hoogte. Pas na het duel met Kilmarnock kwam dat aan het licht. Voor alle duidelijkheid: Bolingoli is niet positief bevonden op corona.

De Schotse overheid tilt echter zwaar aan het voorval, vooral omdat twee spelers van Aberdeen eerder al positief testten. 'We zijn momenteel in gesprek met de club en de voetbalinstanties om de feiten op een rijtje te zetten', luidt het in een statement. 'Als bevestigd wordt dat er een nieuw incident in het Schotse voetbal plaatsvond, waarbij protocollen doorbroken werden, heeft de overheid weinig keuze om te overwegen een pauze in te lassen.'

Update: Celtic heeft inmiddels zelf gereageerd op dit voorval. Bolingoli wordt duidelijk niet gespaard: Celtic spreekt onder meer van dom en onverantwoord gedrag. 

Update: Bolingoli reageert nu zelf na de grote misstap. “Ik heb een grote fout gemaakt. Ik wil me verontschuldigen bij de manager, mijn ploeggenoten, de supporters, iedereen bij Celtic en zoveel anderen voor hen zo in de steek te laten. Ik ben schuldig aan een grote inschattingsfout. Ik weet dat ik fout was, en dat ik nu de gevolgen moet dragen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Update: De wedstrijden St. Mirren-Celtic, Aberdeen-Hamilton en Celtic-Aberdeen zijn afgelast door de Schotse overheid. Dit alles nadat Celtic-speler Boli Bolingoli de coronaregels aan zijn laars lapte. De 'First Minister' van Schotland, Nicola Sturgeon, geeft aan dat de spelers 'niet in staat zijn om hun verantwoordelijkheden na te komen'. "We gaan later vandaag verder kijken, maar je hoeft niet te verwachten dat we Celtic of Aberdeen de komende week gaan zien spelen", wordt Sturgeon geciteerd door Sky Sports.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Voor de voetbalromantici onder ons, vanavond krijgen we een Brussels onderonsje in Eerste Klasse B: RWDM versus Union! #RWDM #Union #UnionSintGillis #EersteKlasseB #1B #JPL #ProLeague #Molenbeek #Brussel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws