Geen twaalfde man bij Club Brugge: 'Het mist zijn publiek'

Geen twaalfde man bij Club Brugge: 'Het mist zijn publiek'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 23:30za 08-08-2020 om 23:30

Club Brugge ging in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen onderuit. Tegen Charleroi verloor het met 0-1. Een nieuwe opdoffer na de verloren bekerfinale, dat zag ook Ludo Vandewalle.

De chef voetbal van Het Nieuwsblad zag bij Club Brugge heel wat jongens onder hun niveau voetballen. 'Ze lopen achter hun beste vorm aan. Mata, Vanaken, Vormer, Diatta,... het zijn er te veel. Alleen Mignolet haalt zijn niveau', schrijft hij.

Philippe Clement besloot echter niet om in te grijpen tijdens de wedstrijd. 'Het was vreemd dat trainer Philippe Clement zo lang wachtte met zijn wissels. Ricca kwam al snel de geblesseerde Deli vervangen maar Schrijvers en De Ketelaere, vorige week nog één van de beteren in de bekerfinale, mochten pas in de ultieme slotfase komen meedoen', klinkt het.

Volgens Vandewalle mist Club Brugge ook één belangrijke speler, de twaalfde man. 'Je kan er niet omheen: Club Brugge mist zijn publiek. Ze waren voor vandaag net 20 thuiswedstrijden ongeslagen, waarvan ze er liefst zeventien wonnen. Telkens met die felle blauw-zwarte fans in de rug. Nu speelde het twee wedstrijden zonder publiek en verloor het twee keer. Die extra duw vanuit de tribune blijft achterwege. Daar valt op korte termijn niets aan te veranderen', besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws