Verhaeghe haalt uit naar Pro League: Te veel matchen en op het verkeerde moment

Verhaeghe haalt uit naar Pro League: "Te veel matchen en op het verkeerde moment"

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:47za 08-08-2020 om 16:47

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:57za 08-08-2020 om 16:57

Club Brugge en Sporting Charleroi trappen zaterdagnamiddag de nieuwe competitie op gang. Voor de wedstrijd ging Eleven Sports langs bij Bart Verhaeghe voor een interview. De voorzitter van Blauw-Zwart was enorm kritisch voor de Pro League.

Volgens Verhaeghe begint de Belgische competitie immers veel te vroeg. "Ik sta hier met een raar gevoel", begon Verhaeghe zijn betoog. "De grote competities zijn pas afgelopen en het Europese voetbal van vorig seizoen is nog volop aan de gang. Dat is toch echt onbegrijpelijk. De transfermarkt is bovendien nog open tot oktober. We starten in mijn ogen veel te vroeg, een enorme zwakte. Het was beter om te wachten tot september. Dan kunnen we ons aanpassen aan de timings van de grote competities."

En dat is niet alles waar de voorzitter van Club Brugge zich aan ergert. "We spelen te veel wedstrijden en vaak op het verkeerde moment. We moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de Europese matchen en dat kan alleen door het aantal wedstrijden in de Belgische competitie te reduceren. De intensiteit in de laatste fase van ons seizoen ligt enorm hoog, omdat de Play-Offs aan de gang zijn. Net op dat moment zijn er ook de Europese kwartfinales. En daar doen we het voor. Die ambitie mogen Club Brugge en andere teams toch koesteren?", besloot Verhaeghe.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Bart Verhaeghe gelijk volgens jullie?

(433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws