Brys begint met ambitie bij OHL: Enkel tevreden als we drie punten pakken

Brys begint met ambitie bij OHL: "Enkel tevreden als we drie punten pakken"

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:18za 08-08-2020 om 16:18

Maandagavond is het eindelijk zo ver: Oud-Heverlee Leuven maakt na vier seizoenen in 1B zijn comeback op het hoogste niveau. De Leuvenaars beginnen met een thuismatch tegen KAS Eupen. Coach Marc Brys begint alvast met ambitie aan het nieuwe seizoen, ondanks zijn kleine spelerskern.

"We hebben bijvoorbeeld bewust het aantrekken van nieuwe spelers on hold gezet omdat het de spelersgroep negatief zou kunnen beïnvloeden", verklaart Brys de transfertactiek via de website van OHL. "Ik heb het al vaak gezegd: we trainden alsof er na 2 augustus niets was. Ik heb de spelers al laten weten dat ze zich mogen verwachten aan versterkingen, aan meer concurrentie."

"Die nieuwe jongens hebben uiteraard ook recht op een integratieperiode. Misschien zullen we op verschillende snelheden moeten trainen, want je weet niet goed hoeveel kilometers die versterkingen al op de teller zullen hebben. Dat allemaal samen zorgt voor een unfaire situatie voor zowel OHL als Beerschot."

OHL begint maandag met een thuismatch tegen KAS Eupen. Wanneer zal Brys maandagavond tevreden zijn? "Als we de drie punten pakken", is het duidelijke antwoord van de OHL-coach. "Liefst met goed spel uiteraard. Maar nu moeten we vooral punten sprokkelen waar we kunnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Oud-Heverlee Leuven zich dit seizoen handhaven in 1A ?

(22 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws