Anderlecht-huurling Dewaele lacht zijn tanden bloot na vraag over De Bruyne

Anderlecht-huurling Dewaele lacht zijn tanden bloot na vraag over De Bruyne

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 23:15vr 07-08-2020 om 23:15

RSC Anderlecht laat Sieben Dewaele dit jaar ervaring opdoen bij sc Heerenveen. Onze landgenoot wil in Friesland groeien. Vragen over de Rode Duivels komen nog veel te vroeg.

Dewaele gaf in Nederland een interview aan Fox Sports. De Nederlanders rakelden een foto van Dewaele op in het shirt van België. "Jij bent een Rode Duivel?", aldus de reporter van dienst "Bij de U21 wel", lachte Dewaele. "Het is altijd een plezier om voor je land te kunnen spelen. Als ik terug geselecteerd zou worden, zou dat mij heel veel plezier doen."

Aan de 'echte' Rode Duivels denkt Dewaele nog lang niet. "Hoeveel jaren gaat het duren voor je met Kevin De Bruyne op het middenveld staat?", kreeg onze landgenoot voorgeschoteld. "Dat weet ik niet. Dat hangt er een beetje van af, van mijn ontwikkeling", bloosde Dewaele. "Die mensen zijn hier", aldus Dewaele wijzend naar boven. "Ik kan alleen maar naar die mensen opkijken en zoveel mogelijk van hun leren."

Dewaele kreeg vorig seizoen heel wat speelkansen bij Anderlecht. Bij paars-wit fungeerde hij vooral als linksachter. Bij Heerenveen zal hij evenwel terug als verdedigende middenvelder gaan spelen. Met die eis verhuurde Anderlecht hem aan de Friezen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zie je in Dewaele de potentie om een vaste basisspeler bij Anderlecht te worden?

(191 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws