Amallah steekt zich niet weg: Ploeg als Standard moet altijd op top-vier mikken

Amallah steekt zich niet weg: "Ploeg als Standard moet altijd op top-vier mikken"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:57vr 07-08-2020 om 14:57

Standard Luik duikt het nieuwe seizoen opvallend onder de radar in. Van de gebruikelijke duiventil was geen sprake, aangezien het aantal transfers op één hand te tellen viel op Sclessin. Met Philippe Montanier staat er wel een nieuwe trainer aan het roer. Selim Amallah ziet het helemaal goed komen.

"Het is een nieuwe spelcultuur. Meneer Montanier brengt al zijn ervaring mee", geeft de middenvelder op een persmoment wat toelichting bij de intrede van de Franse hoofdcoach. "Hij heeft zich bewezen in Frankrijk, Engeland en Spanje. We moeten enkele nieuwe principes oppikken, maar dat kan ons enkel winst opleveren. Uiteraard hebben wij vertrouwen. We beschikken over een solidaire, gemotiveerde en talentvolle groep."

Waar liggen dan de ambities van de Rouches? "Persoonlijk wil ik niet dat we ons verbergen", is Amallah duidelijk. "We mikken op de top-vier en Play-Off 1. Een ploeg als Standard moet daar altijd bij zijn, ook al zijn er nu slechts vier deelnemers. De weg zal verraderlijk zijn, maar dat is ons hoofddoel." Op speeldag één krijgt Standard alvast een haalbare kaart tegenover zich, met Cercle Brugge. "Ik hou er niet van dat te zeggen", weerlegt de Marokkaanse international. "Vorig seizoen hebben we moeilijkheden gehad tegen hen, zelfs op Sclessin. We moeten Cercle niet onderschatten."

Over Sclessin gesproken, door de afwezigheid van het publiek verliest Standard een belangrijke troefkaart. "Het zal lastig zijn om te spelen zonder de steun van onze twaalfde man", beseft Amallah. "Onze trouwe aanhang is er altijd om ons te steunen. In augustus zal dat niet het geval zijn, dat weten we, maar ik hoop dat ze mogen terugkeren in september. In tussentijd moeten we de klus zonder hen klaren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Haalt Standard Play-Off 1 volgens jou?

(72 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws