KRC Genk mikt op top vier: Club Brugge en Gent staan vandaag het verst

KRC Genk mikt op top vier: "Club Brugge en Gent staan vandaag het verst"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:00vr 07-08-2020 om 08:00

KRC Genk eindigde het voorbije seizoen op plaats zeven, al had Play-Off 1 er zonder de coronacrisis op de slotspeeldag nog ingezeten. Dit jaar hopen de Limburgers opnieuw hoger te mikken. Dat vertelt technisch directeur Dimitri De Condé in Het Laatste Nieuws.

Zo mikt Genk op een plaats bij de eerste vier. "Daar zouden wij tevreden mee zijn. We moeten de top vier halen, maar die ambitie hebben veel clubs. Club Brugge en AA Gent staan vandaag het verst. Ze hebben de meest complete kern. Wij hebben die stabiliteit op dit moment niet, maar die stap moeten we dit seizoen wel zetten."

Al verwacht De Condé dat de concurrentie groot zal zijn dit seizoen. "Antwerp gaat zich nog versterken. Standard is een ploeg waar niemand over praat, maar die hebben een heel goede voorbereiding doorgemaakt met hun nieuwe coach. Charleroi is stabiel en financieel sterker geworden. Ik houd rekening met Anderlecht, die in mijn ogen de juiste weg zijn ingeslagen."

De sportieve baas van Genk verwacht dan ook een bijzonder spannende strijd. "Kijk: we noemen hier zes ploegen op die het aan zichzelf verplicht zijn om bij de eerste vier te eindigen, de druk zal enorm zijn", besluit De Condé.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke plaats staat Genk na 34 speeldagen?

(309 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws