Nieuweling van Cercle Brugge toont lef: Zullen mij hier snel ontdekken

Nieuweling van Cercle Brugge toont lef: "Zullen mij hier snel ontdekken"

04-08-2020 21:00 Laatste update: 05-08-2020 07:24
4

Cercle Brugge sleutelt nog volop aan de kern, maar moet zaterdag al tegen Standard spelen. Guy Mbenza (20) maakt dan zijn debuut in de aanval. Hij moet voor vuurwerk zorgen.

Mbenza werd vorige winter al overgenomen van Stade Tunisien, maar gaat nu pas meespelen. "Ik maakte de laatste twee matchen mee en trainde nog een tijdje onder meneer Storck", aldus Mbenza bij Het Nieuwsblad. "Iedereen zegt dat hij een harde Duitse trainer is, maar dat viel echt wel mee. Storck liet mij voelen dat ik welkom was en hij gaf mij ook tips."

Mbenza weet alvast dat Cercle op hem rekent voor doelpunten. "In Tunesië scoorde ik elf keer in 27 matchen. Eenzelfde gemiddelde hier zou mooi zijn. Let op, ik ben me ervan bewust dat dit een zwaardere competitie is. België is een ideaal tussenstation om mijn Europese droom te realiseren. Ik weet dat ik veel moet leren, maar mijn kwaliteiten zullen ze hier ook wel ontdekken", klinkt het zelfzeker. 

Binnenkort zal ook zijn vriendin naar België komen. "Corona maakt alles moeilijker, maar hopelijk geraakt ze hier snel en kunnen we ons vestigen in de Brugse binnenstad."