Amateurclubs ondernemen actie en stappen naar Pro League: “Willen solidariteit

Amateurclubs ondernemen actie en stappen naar Pro League: “Willen solidariteit"

Gepubliceerd: dinsdag 4 augustus 2020 om 12:25di 04-08-2020 om 12:25

Het Nieuwblad meldt dat zestig amateurclubs uit eerste, tweede en derde amateur actie gaan ondernemen en naar de Pro League stappen. Ze klagen onder meer de licentievoorwaarden en RSZ-voordelen aan.

“Het kan niet dat nummer dertien uit de eerste amateurafdeling straks samen met de beloften van Club Brugge straks in 1B spelen terwijl de tweede uit de hoogste amateurs, THES Sport, gewoon in de amateurs moeten blijven”, zegt Steven Van Geeteruyen, woordvoerder van de ontevreden clubs.

De amateurclubs zijn het beu. “We zijn het beu dat alle beslissingen maar boven onze hoofden worden genomen”, gaat Van Geeteruyen verder. “We stappen naar de Pro League met de vraag of ze de huidige licentievoorwaarden willen behouden. Indien daar het antwoord ‘ja’ op is, zullen we onze conclusies trekken.”

Afscheuring
Ook Stijn Stijnen doet zijn zegje. De amateurclubs willen afscheuring van de voetbalbond. “Wij zien dat niet als afscheuring maar uitsluiting. Als een club die tweede eindigt en recht heeft op promotie niet naar 1B mag, wie sluit dan wie uit? We willen gewoon respect. Als de Pro League op 31 juli de beslissing neemt om de beloften van Club in 1B op te nemen en ons niet eens consulteert, dan is er toch iets grondig fout.”

RSZ
De amateurclubs voelen zich in de steek gelaten door Voetbal Vlaanderen en willen via de politiek de voordele RSZ-regeling van profclubs bespreken. “We willen solidariteit en de politiek kan ons helpen”, zegt Guido Vandenabeele van SV Oudenaarde. “Door op zondag vier wedstrijden te programmeren nemen ze ons geld af en er staat niets tegenover. Ze knijpen ons de keel dicht terwijl wij een heel grote maatschappelijke rol hebben met onze jeugdwerkingen en onze vele voetballertjes.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hebben de amateurclubs hier gelijk?

(122 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws