Vandenbempt: Ik denk niet dat Westerlo een sterke zaak heeft

Vandenbempt: "Ik denk niet dat Westerlo een sterke zaak heeft"

Gepubliceerd: zaterdag 1 augustus 2020 om 14:14za 01-08-2020 om 14:14

Waasland-Beveren, Oud-Heverlee Leuven, Beerschot, Lierse Kempenzonen en zelfs de jeugd van Club Brugge profiteren van het gelijk van Waasland-Beveren. Westerlo blijft achter met lege handen. Een nieuwe klacht dreigt, maar volgens Peter Vandenbempt heeft Westerlo geen zaak.

De rechter gaf Waasland-Beveren gelijk, waardoor de ploeg in 1A mag aantreden. Nadien koos men om 18 ploegen in 1A te zetten. Beerschot en Oud-Heverlee Leuven krijgen de promotie in de schoor geworpen. Westerlo – dat het algemene klassement van 1B vorig seizoen won, vindt dat maar niets. "Ik denk niet dat Westerlo een sterke zaak heeft om deze beslissing aan te vechten", stelt Vandenbempt bij Sporza.

"Het zou namelijk indruisen tegen het competitieformat van 1B. De rangschikking heeft geen enkel belang en het zijn de twee periodekampioenen die onderling uitmaken wie promoveert. Westerlo kwam dus sowieso niet meer in aanmerking voor promotie", gaat de man van de radio verder.

Westerlo denkt wel een zaak te hebben. "Het zou zomaar kunnen dat Westerlo één of andere juridische procedure aanspant, maar ik denk niet dat die veel kans op slagen heeft", stelt Vandenbempt nog.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie heeft er het meeste recht op promotie?

(176 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws