Pro League geeft niet op: 'Waasland-Beveren op legale manier doen degraderen'

Pro League geeft niet op: 'Waasland-Beveren op legale manier doen degraderen'

Gepubliceerd: vrijdag 31 juli 2020 om 07:00vr 31-07-2020 om 07:00

De kortgedingrechter legde de Pro League een dwangsom op van 2,5 miljoen euro per wedstrijd dat Waasland-Beveren niet in 1A speelt. Toch laten Peter Croonen, Pierre François en co zich niet kennen. Zo mikt de Pro League nog steeds op een competitie met 16 clubs.

Het Nieuwsblad meldt dat de uitspraak van de rechter weinig indruk maakte. De Pro League wil de eerdere stemming gewoon overdoen met andere argumentatie. 'Dit keer moet duidelijk gemaakt worden dat op 3 augustus de verdeling van de Europese tickets ingediend moet worden bij de UEFA', klinkt het.

'Officiële matchen mogen pas vanaf 1 augustus en dus is er slechts ruimte voor de bekerfinale en de promotiematch. Niet voor speeldag 30. Die argumentatie kan volgens François met een meerderheid van 50 plus 1 worden goedgekeurd. Dan degradeert Waasland-Beveren op een legale manier en geldt de dwangsom volgens hem niet meer', aldus de krant.

Er is een tweederdemeerderheid nodig om tot een oplossing te komen. Is die er niet, dan dreigt de Pro League helemaal weg te glijden in een vagevuur. Indien Waasland-Beveren niet wordt opgenomen in 1A, dan zijn we weer vertrokken voor een resem aan rechtszaken. Dan kan de start van de competitie pas helemaal op de schop.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Met hoeveel teams spelen we volgend seizoen in 1A?

(1161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws