KV Mechelen ontvangt miljoenen van City voor Kabore: “Dat geld is zéér welkom”

KV Mechelen ontvangt miljoenen van City voor Kabore: “Dat geld is zéér welkom”

Gepubliceerd: donderdag 30 juli 2020 om 08:45do 30-07-2020 om 08:45

Laatste update: donderdag 30 juli 2020 om 08:45do 30-07-2020 om 08:45

Issa Kabore heeft amper vijf wedstrijden in de hoofdmacht van KV Mechelen achter de rug, maar dat was voor Manchester City genoeg om de Burkinees vast te leggen. De Engelse topclub legt volgens Het Laatste Nieuws 4,5 miljoen euro op tafel.

Kabore tekende een contract van vijf seizoenen bij Manchester City, maar zal het komende seizoen nog wel rijpen bij KV Mechelen. Het 19-jarige talent speelde vorig seizoen een handvol wedstrijden voor Malinwa, maar werd al wel gevolgd door tal van scouts. Ook voor Aster Vranckx is er naar verluidt veel interesse.

In de wedstrijd tegen Anderlecht (2-0) zaten er scouts van onder meer Bayern München, AC Milan, Wolfsburg en Manchester City in de tribune voor Kabore. "Ze hebben een duidelijk traject uitgestippeld voor Issa, wat belangrijk was voor ons. Én we lieten hem enkel gaan voor een stevig transferbedrag. Ook dat hebben we gekregen", zegt Gert Van Dyck, lid van het directiecomité.

Geld is welkom
Het zou om een bedrag van 4,5 miljoen euro gaan. Ook heeft KV Mechelen een doorverkooppercentage afgedwongen en Kabore blijft aldus nog een jaar Achter de Kazerne spelen. Dat kan ook nog twee jaar zijn afhankelijk van zijn ontwikkeling. De miljoenen zijn alvast welkom: "Zonder deze inkomsten zou het bijzonder krap geworden zijn", klinkt het in de wandelgangen.

"Iedereen weet dat we in ons jaar in 1B schulden opgebouwd hebben (de club boekte in 2018-2019 een verlies van ruim 8 miljoen, red.). Daar kwam de zaak Propere Handen nog bij én nu is er de coronacrisis. In deze tijden is het geld zéér welkom. De volledige transfersom zal besteed worden aan de afbouw van de schulden op korte termijn”, besluit directielid van Dyck.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een goed bedrag voor Kabore?

(158 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws