Van Crombrugge geloof nog in 'project Anderlecht': Dat is belangrijkste transfer

Van Crombrugge geloof nog in 'project Anderlecht': "Dat is belangrijkste transfer"

27-07-2020 21:24
8

Hendrik Van Crombrugge begint komend weekend aan zijn tweede seizoen bij RSC Anderlecht. De 27-jarige doelman gelooft rotsvast dat paars-wit beter zal presteren dan vorig jaar.

"De belangrijkste transfer van de zomer wordt onze ervaring", vertelde Van Crombrugge tijdens een gesprek met Het Nieuwsblad. "Vorig jaar hadden we een heel lastig seizoen, vooral op mentaal vlak. Tijdens wedstrijden kenden we vaak een terugval, maar we leerden eruit."

"Dat is bagage die de jongeren – maar ook routiniers als ikzelf – nog jarenlang zullen kunnen gebruiken. We hebben het overleefd en zijn nu sterker. Ik ben er helemaal zeker van dat Anderlecht een betere competitiestart zal kennen dan vorig seizoen."

Dat is natuurlijk niet heel moeilijk. Anderlecht begon namelijk met drie punten uit zijn eerste vijf wedstrijden. "Als we vorig seizoen onze start niet hadden gemist, dan was er nooit sprake geweest van een crisis of van een zwalpend Anderlecht", vervolgde Van Crombrugge.

"Dan hadden we eenvoudig Play-off 1 gehaald. Eén zege meer was al voldoende geweest. Op het einde wonnen we al matchen met enorm veel doelpunten."