Batshuayi genoemd: Club Brugge heeft al bewezen dat het grote lonen kan betalen

Batshuayi genoemd: "Club Brugge heeft al bewezen dat het grote lonen kan betalen"

22-07-2020 08:00
43

Michy Batshuayi (26) zit op een dood spoor bij Chelsea FC. Voor een ruildeal richting stadsgenoot West Ham United past de Rode Duivel alvast. Volgens gewezen assistent-bondscoach Vital Borkelmans kiest Batshuayi maar beter voor een transfer naar… Club Brugge.

Al zal Club Brugge dan wel stevig in de buidel moeten tasten. "Ik denk dat Club Brugge een inspanning moet doen om hem te halen. 130.000 euro per week is veel geld, maar Club heeft al bewezen dat het grote lonen kan betalen. Als Batshuayi bij Club speelt, kan hij hun topschutter aller tijden worden", aldus Borkelmans in Het Nieuwsblad.

Qua type speler lijkt Batshuayi alvast in de wieg gelegd voor Club Brugge. "Michy rendeert het best in een systeem met veel druk naar voren en een ploeg die bijna constant op de helft van de tegenstander parkeert. In Engeland is het moeilijk zulke ploegen te vinden. Of het moet Manchester City zijn, maar voor Guardiola mist hij techniek en finesse."

Borkelmans vindt dat Club Brugge toch een inspanning moet doen om de Rode Duivel weer naar België te halen. "Batshuayi heeft een 4-3-3-systeem nodig, zoals in Nederland of een ploeg zoals Club Brugge. Hij is nog altijd maar 26 jaar - het is misschien de investering waard", besluit Borkelmans.