UPDATE: 'Partij tussen Virton en Beerschot gaat toch niet door'

UPDATE: 'Partij tussen Virton en Beerschot gaat toch niet door'

20-07-2020 20:28 Laatste update: 24-07-2020 20:37
8

Het kwam als een verrassing dat er werd beslist door het BAS dat Virton-Beerschot alsnog herspeeld moet worden. Tot nu toe staat die wedstrijd als eerste profmatch op het programma sinds de coronamaatregelen.

Maar gaat de wedstrijd door? ‘Bij Virton is het na enkele woelige maanden zoeken naar personeel dat iets kwijt kan of wil over deze spookwedstrijd. CEO Alex Hayes was de voorbije dagen alvast niet bereikbaar voor commentaar. Vorige vrijdag vroeg de club in een vlammend persbericht op de eigen webstek wel nog om het uitstel van de competitie’, klinkt het bij Gazet van Antwerpen.

Op 4 augustus kan de Luxemburgse club pas haar zaak bepleiten tegen de KBVB. Virton hoopt zo alsnog een licentie te verkrijgen. Als dat lukt kan Virton nog over Westerlo springen en moest de promotiefinale tussen OHL en Beerschot niet doorgaan, dan zou Virton en niet Westerlo naar 1A promoveren. Ondertussen vertrokken ook al enkele spelers transfervrij bij Virton.

Voor Beerschot staat er niets meer op het spel. ‘Als de match tegen Virton effectief doorgaat, zal Beerschot volgend weekend maar liefst drie duels afwerken. Zaterdag spelen de troepen van Hernan Losada om 18u00 een oefenduel tegen Kortrijk in het Guldensporenstadion, zondagochtend oefenen ze tegen Patro Eisden in het stadion van tweedeprovincialer RVC Hoboken. En zondagnamiddag naar Virton?'

Update: Bij Virton hebben ze ook door dat de inhaalmatch tegen Beerschot geen zin heeft. Volgens Sportwereld heeft de club daarom aan de Pro League gevraagd om de match te annuleren. De kans dat er dus op 26 juli gespeeld wordt, is haast onbestaand. 

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de KBVB Virton een ultimatum heeft gegeven. De club heeft tot vanavond tijd om te communiceren. Als ze dat niet doen dan gaat de wedstrijd gewoon door. Tot nu toe tasten de Pro League en de KBVB in het duister in verband met de organisatie van de inhaalwedstrijd.

Update: De partij tussen Beerschot en Virton gaat dan toch niet door. Dat geeft Koen Frans van Eleven Sports en Gazet van Antwerpen aan. Virton zal hierover later nog communiceren.