Thorstvedt moet geduld hebben bij KRC Genk: Dat wordt moeilijk verhaal

Thorstvedt moet geduld hebben bij KRC Genk: "Dat wordt moeilijk verhaal"

20-07-2020 11:15
1

KRC Genk heeft vorige winter Kristian Thorstvedt binnengehaald. Thorstvedt liep zich meteen opmerken, maar viel tegen KV Oostende uit met een zware voetblessure. Daar is hij nog altijd niet volledig van hersteld, waardoor hij de competitiestart zal moeten missen.

"Dat wordt inderdaad een moeilijk verhaal", bevestigt hij in Het Belang Van Limburg. "Maar ach, misschien is het goed dat ik Oostende niet haal. Dat zou alleen maar nare herinneringen opwekken en die schrap ik liever. Ik stress niet. Als ik naar Bryan Heynen kijk, mag ik niet klagen. Hij ligt al veel langer in de lappenmand en hij zal pas na mij zijn comeback maken. Ik heb het diepste respect voor hem."

Tot vorige maand zat Thorstvedt nog in zijn thuisland Noorwegen. "In Oslo werd ik gemonitord door de dokter van de nationale ploeg U21, die in contact stond met de Genkse medische staf. Voorlopig houd ik het bij rustig joggen. De afstand wordt stelselmatig opgevoerd. Ik heb ook mijn eerste baltrainingen gehad. Hopelijk kan ik op stage stilaan aanpikken bij de groep. Maar ik heb geduld. Rustig opbouwen zonder te forceren."

Vorig seizoen liet Thorstvedt al mooie dingen zien bij KRC Genk. "Ik had nooit gedacht dat ik zoveel zou spelen. Ik had er een lange break opzitten, moest in vorm geraken. Maar ik kreeg veel vertrouwen van de coach. Gelukkig kwam die blessure pas na enkele maanden. Nu weten ze in Genk wat ze aan mij hebben. Een 6, een 8 of een 10? Ik voel me overal comfortabel. Ik schuw de duels niet, ik ben voortdurend in beweging en ik praat veel met de jongens. Op het veld en in de kleedkamer, ik wil overal behulpzaam zijn."