Vlap waarschuwt: Wij gaan een vervelende tegenstander zijn voor Club Brugge

Vlap waarschuwt: "Wij gaan een vervelende tegenstander zijn voor Club Brugge"

20-07-2020 08:49
30

RSC Anderlecht vat het nieuwe seizoen aan met een duidelijke missie: een stuk beter doen dan de vorige jaargang. Toen stond het op het punt om voor het eerst in haar bestaan Play-Off 1 te missen, al werd het 'gered' door het coronavirus. Michel Vlap mikt alvast hoog.

"Kijk, we weten dat Club Brugge goed is, zij waren de beste ploeg en zijn de terechte kampioen, maar wij moeten op korte termijn boven hen komen", windt de Fries er geen doekjes om bij Het Laatste Nieuws. "Het moet weer een échte wedstrijd worden, wat het vorig seizoen niet was. Nu hopelijk wel: wij gaan een vervelende tegenstander voor Club Brugge zijn."

Is die sprong niet erg groot, van nummer acht naar een uitdager voor kampioen Club? Vlap vindt van niet. "Anderlecht hoort minstens in de top-drie", stelt hij. "Ik wil voor de prijzen spelen. "Vorig jaar was niet goed, laat me daar heel duidelijk over zijn. Maar we mogen niet vergeten dat er een nieuw traject is neergezet, met heel veel jonge jongens. Dat heeft tijd nodig. Ik heb het idee dat we er zullen staan, we zijn er klaar voor. Tegen Saint-Étienne zag ik voldoende goeie elementen. Ik heb er vertrouwen in: als de trein gaat lopen..."

Enkel naar zichzelf kijken
Anderlecht zal dan volop moeten rekenen op de eigen jeugd, want voor transfers is er nauwelijks budget. Dat is bij concurrenten als Club, KAA Gent of KRC Genk wel even anders. Zo waren die laatste twee al actief op de zomerse transfermarkt. Daar houdt Vlap zich echter niet zo mee bezig. "Dessers gaat naar Genk, dat weet ik. Maar voorts... Zolang wij de bal hebben en de anderen erachteraan lopen, ben ik tevreden", lacht hij.