'Zeer geliefde Kluivert in beeld om Setién op te volgen als coach van Barcelona'

'Zeer geliefde Kluivert in beeld om Setién op te volgen als coach van Barcelona'

19-07-2020 09:05
8

Opvallend nieuws vanuit Catalonië: Patrick Kluivert is een voorname kandidaat om de nieuwe trainer van FC Barcelona te worden, mocht de club afscheid nemen van Quique Setién. Dat meldt El Mundo Deportivo zondag.

Volgens MD is het nieuws dat de 44-jarige Nederlander mogelijk als eindverantwoordelijke op de bank zit tijdens de Champions League in augustus, zéér goed ontvangen in de kleedkamer. De spelers zien in Kluivert een vaandeldrager van het 'Azulgrana-model', die in staat is om de kleedkamer op te schudden. Daarmee zou hij precies brengen waar Lionel Messi om vroeg: intensiteit en karakter.

'Kluivert is de leider op de bank die Barça nu ontbeert, de trainer die op hoog niveau heeft gespeeld in het Barça-shirt en weet hoe hij elke situatie moet benaderen', schrijft de Catalaanse sportkrant. De relatie van de oud-spits met de kopstukken uit de selectie is bovendien uitstekend. Hij kent ook de talenten van de club goed, aangezien hij momenteel hoofd jeugdopleiding is. Kluivert ontfermde zich in Barcelona vooral over toptalent Ansu Fati, wiens doorbraak gelijkenissen vertoont met die van hemzelf bij Ajax.

Daarnaast heeft Kluivert een bijdrage geleverd aan de aanpassing van Frenkie de Jong in Spanje en weet hij beter dan wie dan ook wat de beste positie van de Nederlandse middenvelder is, zo vervolgt MD zijn relaas. Kluivert wordt tevens bestempeld als polyglot, hij spreekt Nederlands, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees en natuurlijk Spaans. Hij heeft ervaring in meerdere landen en zou daarom precies weten hoe hij de spelers moet benaderen. Het zou hem onder meer helpen om Ousmane Dembélé weer aan de praat te krijgen in Camp Nou.

Volgens Mundo Deportivo staan de spelers van Barça al met al te springen om met Kluivert aan de slag te gaan. De kleedkamer ziet hem als de Zinedine Zidane van de club. Dat Kluivert nauwelijks ervaring heeft als trainer wordt weggewuifd: hij werkte als sportief directeur bij Paris Saint-Germain en was assistent van Louis van Gaal op het WK 2014, waar Oranje derde werd.

'Kluivert is zeer geliefd binnen de club, hij behandelt de sterren net zo als de beveiliging of het schoonmaakpersoneel. Hij heeft nog niet heel veel ervaring, maar dat hadden Zidane en Guardiola ook niet. De beslissing is in handen van Bartomeu. Alleen de voorzitter bepaalt de toekomst van Setién in de komende dagen', besluit MD.