Vanhaezebrouck genoemd bij Spaanse subtopper: Even aangekaart bij voorzitter

Vanhaezebrouck genoemd bij Spaanse subtopper: "Even aangekaart bij voorzitter"

18-07-2020 19:00
6

Hein Vanhaezebrouck maakte furore als trainer van KAA Gent en plaatste zich daarmee op het lijstje van verschillende buitenlandse clubs. Een stap naar het buitenland kwam er echter nog niet.

Na een mislukte periode bij RSC Anderlecht is Vanhaezebrouck tegenwoordig analist/commentator bij Eleven Sports. Daar onthulde hij dat ook een Spaanse ploeg heel even aan hem dacht.

Zo gaf Vanhaezebrouck aan dat makelaar Mogi Bayat hem probeerde naar Villarreal te brengen. "Zelf hebben ze nooit aangeklopt, maar mijn makelaar heeft wel eens de naam van Villareal laten vallen en het daar ook even aangekaart bij de voorzitter", geeft Vanhaezebrouck aan.

Tot een samenwerking kwam het echter niet. "Maar oké, die voorzitter is iemand die vol voor naam gaat en vooral Spaanse of op z'n minst Spaanstalige coaches verkiest, omdat er toch wel veel Spanjaarden in het elftal zitten", klinkt het.

"Hij heeft een beetje schrik dat een buitenlandse coach de stijl van het huis niet genoeg kent, dus voorlopig houdt hij het bij dat soort trainers", besluit Vanhaezebrouck. Ook dit seizoen lijkt hij nog niet meteen weer te gaan trainen. Vanhaezebrouck moet binnenkort een operatie ondergaan en is daardoor enkele maanden buiten strijd.