L'Équipe: Franse waakhond laat KAA Gent wachten op transfer

L'Équipe: Franse waakhond laat KAA Gent wachten op transfer

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 13:15di 14-07-2020 om 13:15

Jonathan David is goed op weg naar Lille OSC. De verhuis van KAA Gent naar het Noorden van Frankrijk is evenwel nog geen feit. Dat heeft alles met de transfer van Victor Osimhen te maken. 

De Buffalo's kunnen circa 25 - 30 miljoen euro incasseren voor David. Lille mag dit bedrag van de DNCG – de financiële waakhond die de jaarboeken van de Franse clubs in de gaten houdt – echter pas uitgeven wanneer het spelers verkocht heeft en de bijbehorende transfersommen binnen heeft.

Volgens L'Équipe kan er dus pas beweging ontstaan rondom David als de Braziliaanse verdediger Gabriel Magalhães of de Nigeriaanse spits Victor Osimhen verkocht is. Laatstgenoemde lijkt hard op weg naar Napoli, dat ook Gabriel in het vizier heeft: de Braziliaan wordt echter ook gevolgd door Arsenal en Everton.

Als één van die deals beklonken is, kan Lille ook aan inkomende transfers denken. Niet alleen David staat op de nominatie om de overstap te maken, ook Sven Botman van Ajax en Sadiq Umar (Partizan Belgrado) worden genoemd. De naam van Umar viel ook al eens bij RSC Anderlecht. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws