De Telegraaf: Ajax wil gewilde Onana houden en biedt goalie nieuw contract aan

De Telegraaf: Ajax wil gewilde Onana houden en biedt goalie nieuw contract aan

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 21:44ma 13-07-2020 om 21:44

Ajax zet alles op alles om Andre Onana langer te behouden. De interesse vanuit de Europese top blijft de laatste weken uit nu de financiële gevolgen van het coronavirus duidelijk worden en Marc Overmars hoopt hier gebruik van te kunnen maken.

Dat meldt De Telegraaf. De Ajax-directeur heeft Onana gevraagd om zijn transferwens te laten liggen en zich ook komend seizoen volledig op Ajax te richten. De Amsterdamse club heeft Onana een voorstel gedaan: zijn contract wordt daarmee opgewaardeerd en met één jaar verlengd. De keeper heeft het aanbod inmiddels in beraad, maar vindt het naar verluidt nog te vroeg om hierover te beslissen.

Keeperskenner Frans Hoek begrijpt de poging van Overmars goed, maar twijfelt of Onana ook volgend seizoen de juiste mindset heeft om het doel van Ajax te verdedigen. "Begrijp me goed, als André de volledige focus houdt op wat hij zo goed kan, keepen, dan heeft Ajax een geweldige speler aan hem. En ik vind ook dat een speler die focus altijd moet hebben, sterk in zijn hoofd moet zijn."

"Onana heeft echter zo vaak laten doorschemeren dat hij wil vertrekken, dat ik hoop dat hij zich kan blijven opladen voor FC Emmen-, RKC- en Fortuna Sittard-uit", vervolgt Hoek. "In de Nederlandse competitie heeft hij een bepaald niveau gehaald en op een gegeven moment moet hij door. Dan moet hij echter wel de juiste club vinden. Een die bij hem past en waar hij optimaal kan presteren. Kennelijk is die er op dit moment niet. Ik hoop voor Ajax dat Onana het kan blijven opbrengen om alles te geven. Als het tussen zijn oren zit dat hij het ook op tachtig procent kan, dan is er een probleem."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws