Wilmots tipte D’Onofrio voor transfer: “Maar ook KRC Genk had mooi geweest”

Wilmots tipte D’Onofrio voor transfer: “Maar ook KRC Genk had mooi geweest”

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 20:46ma 13-07-2020 om 20:46

Marc Wilmots tipte Luciano D’Onofrio over doelman Alireza Beiranvand. De 27-jarige Iranees is eindelijk in België aangekomen. Eerder was de voormalige bondscoach van de Rode Duivels al lovend over Beiranvand.

“Maar het is voor die gasten gewoon niet evident om de stap naar Europa te zetten. Een andere taal, een andere cultuur, ver verwijderd van hun familie,... Ali kan bijvoorbeeld geen Engels, dat is een probleem. Wil je het beste uit hem halen, dan kan je dus maar best in een tolk voorzien.”

Transfer
Wilmots gaf de doelman raad. “Ik heb Ali destijds gesproken en hem gezegd dat hij Iran moest verlaten, want hij heeft daar alles al gewonnen: titels, bekers,… Ik heb hem ook gezegd dat de Belgische competitie voor hem perfect zou zijn, maar niet dat hij absoluut naar Antwerp moest gaan – ook KRC Genk had mooi geweest.”

Tip
“Omgekeerd heb ik hem wel getipt bij Luciano D’Onofrio, een goeie vriend. Elke keer als ik Luciano zie, vraagt hij of ik ergens een goeie speler heb gezien. En dit keer zei ik hem: Ik heb een keeper gezien in Iran – miljaar! Niet normaal! Als zijn komst straks rond is, ben ik er zeker van dat hij jullie zal verbazen. Het zou zomaar kunnen dat hij over drie jaar bij een Europese topclub speelt”, aldus Wilmots.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws