Elftal jeugdspelers tegen FC Basel: Zürich gaat spelen ondanks quarantaine

Elftal jeugdspelers tegen FC Basel: Zürich gaat spelen ondanks quarantaine

13-07-2020 17:36
3

FC Zürich gaat de competitiewedstrijd van dinsdagavond tegen FC Basel tóch spelen. Dat is opmerkelijk aangezien de volledige eerste selectie en staf in quarantaine zit nadat er zes mensen positief werden getest op het coronavirus.

De Zwitserse club laat op de website weten dat spelers van het jeugdteam opgesteld zullen worden, zodat de competitie niet scheef zal lopen en er niet nog een extra speeldag gezocht moet worden om de wedstrijd tegen Basel in te halen. Marinko Jurendic, trainer van het O21-elftal van Zürich, zal ook als eindverantwoordelijke langs de lijn staan. Ook de wedstrijd tegen Young Boys van komend weekend wordt gewoon gespeeld.

Ancillo Canepa, voorzitter van Zürich, zegt de beslissing te hebben genomen om het Zwitserse voetbal te helpen. "We hebben alle voors en tegens afwogen en besloten de twee wedstrijden tegen Basel en Young Boys te spelen, in het belang van het Zwitserse voetbal", laat Canepa weten. "Als we er daarmee voor kunnen zorgen dat het kampioenschap kan worden afgewerkt, is dit in het belang van alle clubs."

De situatie doet denken aan een wedstrijd van FK Rostov, enkele weken geleden. Zij moesten ook met een jeugdelftal aantreden omdat het volledige eerste elftal in quarantaine zat en verloren met dubbele cijfers van Sochi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie