UPDATE: ‘Aanwinst Antwerp is klaar voor medische testen na negatieve coronatest’

UPDATE: ‘Aanwinst Antwerp is klaar voor medische testen na negatieve coronatest’

13-07-2020 14:49 Laatste update: 16-07-2020 13:44
27

Royal Antwerp FC heeft eindelijk een doorbraak kunnen forceren in het dossier Alireza Beiranvand. Na maanden met logistieke problemen stapte de doelman maandagmorgen op het vliegtuig naar ons land. Een transfer naar The Great Old lijkt zo goed als in kannen en kruiken.

Antwerp probeert Beiranvand nu al maanden naar België te loodsen, maar dat bleek geen sinecure. In eerste instantie had de Iraniër visumproblemen. Toen die van de baan leken, brak tot overmaat van ramp het coronavirus uit, waardoor het vliegverkeer maandenlang stil lag. Deze week zou het transferdoelwit dan toch moeten landen in ons land.

Op clubniveau is er al langer een akkoord tussen Antwerp en zijn huidige club Persepolis en ook op persoonlijk vlak geraakten beide partijen eruit. Enkel de medische proeven scheiden Beiranvand nog van een contract op de Bosuil. Wanneer die plaatsvinden, is nog niet helemaal duidelijk, meldt Het Laatste Nieuws. Het zou kunnen dat de Iraniër eerst nog even in quarantaine moet.

Zelf gaat Beiranvand er van uit dat de zaak rond is. "Ik verlaat Iran, maar mijn hart blijft hier. Ik vraag de Iraniërs om voor mij te bidden. Ik hoop een goede vertegenwoordiger te zijn in België", liet de keeper optekenen voor zijn vertrek. Bij Antwerp moet hij de concurrentie aangaan met de evenzeer recent aangetrokken Jean Butez.

Update: Gazet van Antwerpen meldt dat Alireza Beiranvand aan zijn fysieke medische testen kan beginnen. De doelman testte negatief op corona. Komende week zal hij nog twee keer worden getest op corona bij Royal Antwerp Football Club.