STVV-speler test positief op Covid-19: Hij werd meteen uit de kern gehaald

STVV-speler test positief op Covid-19: "Hij werd meteen uit de kern gehaald"

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 07:15ma 13-07-2020 om 07:15

Laatste update: maandag 13 juli 2020 om 08:09ma 13-07-2020 om 08:09

STVV-speler Rein Van Helden (19) testte positief op het coronavirus, de jonge belofte reisde uiteraard niet mee af naar de oefenwedstrijd in Neerpede tegen Anderlecht zaterdagmiddag en naar het stagekamp in Horst zondagavond, hij bleef thuis in quarantaine.

Het Belang Van Limburg weet dat Van Helden afgelopen maandag nog negatief testte, maar vrijdag – wanneer een tweede test werd gedaan bij de spelers – was het resultaat wel positief. "Reden voor paniek is er zeker niet", aldus clubarts Peter Bollars. "Het is goed dat dit duidelijk is geworden."

Nu moet Van Helden minstens een week in quarantaine vertoeven. "Uiteraard werd de speler meteen uit de kern gehaald. Die jongen was teleurgesteld omdat hij dolgraag wilde spelen zaterdag in Anderlecht, hij voelt zich totaal niet ziek. Wij hebben hem en zijn ouders natuurlijk moeten vertellen dat hij voorlopig uit de kern blijft."

Toch is het niet zeker dat de jongeling de volledige stage van STVV moet missen. "Volgende week wordt hij opnieuw getest. Als die test negatief is, zijn er voldoende antilichamen aangemaakt en kan de speler terug aansluiten. Maandagochtend worden zijn antistoffen gecontroleerd. Indien hij die antistoffen voldoende bezit, mag hij later in de week in Horst zeker weer aansluiten", besluit Bollars.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws